Her gün belli miktarda saç dökülmesi normaldir. Saç eğer normal miktardan fazla dökülüyorsa da streslenmek son derece normal. Ama stres daha çok saç dökülmesine neden oluyor. İşte bu yüzden bu blog yazımızda saçlarınızın neden döküldüğünü yazdık. Ve saç dökülmesinin 10 nedenini değerlendirdik.
1.Androgenetic alopecia
Androgenetic alopecia çok yaygın bir saç dökülmesi modelidir. Erkek ve kadın tipi kellik olarak da anılır. Genetiktir. Erkeklerin saçları tepe ve şakak bölgesinden dökülmeye meyillidir. Kadınlarda ise tüm saçlarda genel bir incelme yaşanır. Androgenetic alopecia yaşlanmayla bağlantılı olsa da ergenlikten sonra herhangi bir yaşta başlayabilir. Pek çok kadında androjenik alopecia menopozdan sonra görülür.
Bu durumu S’Clinic in saç çoğaltma işlemleri ile tersine çevirmek mümkündür. Detaylı bilgi ve ücretsiz saç analizi için kliniklerimize başvurabilirsiniz.
2.Hamilelik
Doğum yaptıktan sonra saç dökülmesinde artış olabilir. Bunun sebebi östrojen seviyesindeki düşüştür. Bu saç dökülmesi geçicidir. 1 yıl veya daha kısa sürede çözülür. Ama bu sürede saçlarınızı korumak için ve eski sağlığına döndürmek için dökülme önleyici şampuan S’Hair’ı kullanabilirsiniz.
3. Telogen effluvium
Telogen effluvium saçların doğal dökülme safhasında kalmasıdır. Bu bazen avuç dolusu saçların dökülmesine bile sebep olabilir. Sebebi ameliyat, çocuk yapmak, hızlı kilo vermek, tiroid problemleri olabilir. Geçicidir.
4. Anagen effluvium
Anagen effluvium saçların gelişim esnasında büyük miktarda saçların dökülmesine neden olur. Bu süreçte hem kafadaki saçın hem de vücudun diğer bölgelerindeki saçların dökülmesi gerçekleşebilir. Kaşlar ve kirpiklerde dahildir. Kemoterapi radyasyon, atomikimmun sistemi bozuklukları buna sebep olabilir.
5. Alopecia areata
Alopecia areata saçların aniden dökülmesine neden olan otoimmün bir bozukluktur. Bağışıklık sistemi saç foliküllerine hücum eder. Kafadaki saçlarla beraber kaşlar ve kirpiklerde dökülebilir.
6. Traction alopecia
Traction alopecia saçları çok sıkı toplamak sebebiyle olan bir saç dökülmesidir. Örgü, rasta veya kaynak buna sebep olabilir
7. İlaçlar
Kan incelticileri, antidepresanlar, beta-blokerlar, kolestrol düşürücü ilaçlar saç dökülmesine sebep olabilir.
8. Yetersiz beslenme
Protein ve demir gibi vitaminler açısından eksik beslenmeler saç dökülmesine sebep olabilir.
10. Mantar hastalığı
Kafada oluşan küçük, kel bir bölge gitgide büyür. Tahriş olmuş kırmızı bölgeler oluşur. Bu kendi kendine iyileşmez bir doktora gitmek gerekir.
Özet olarak her gün belli miktarda saç dökülmesi normaldir. Bundan daha fazla saçınızın döküldüğünü deneyimliyorsanız bir uzmana başvurmanızı tavsiye ediyoruz. S’Clinic saç çoğaltma merkezlerimize gelerek ücretsiz saç analizini yaptırabilirsiniz. Size uygun saç çoğaltma prosedürünü öğrenebilirsiniz.
Copyright © 2022
Hakkı Yeten Cad Fulya Terrace Center 1 Blok Kat 16 Daire 93 Şişli / Fulya